Pluizig haar? 7 snelle en effectieve tips tegen pluishaar

Pluizig haar, wat moet je ermee? Soms heb je al van alles geprobeerd maar je blijft met je handen in het haar zitten van wanhoop. In dit blog lees je wat de oorzaken zijn van pluizig haar, tips die je zelf kunt toepassen en geven wij dé oplossing tegen jouw pluishaar.

Waarom is mijn haar pluizig?

Pluizend haar wordt bijna altijd veroorzaakt doordat het haar een vochttekort heeft of beschadigd is. Het haar springt alle kanten op, behalve in de vorm die jij wil. Het maakt niet uit of je krullend of stijl haar hebt. Eén van de grootste veroorzakers van pluizig haar is water. De pH-waarde van ons drinkwater ligt hoger dan 7 waardoor het haar open gaat staan.

Niet alleen de hoge pH-waarde is schadelijk voor het haar, ook alle bestanddelen die in het water zitten zoals milieuverontreiniging. Wanneer haar nat is, gaan de haarschubben openstaan. Het haar is dan kwetsbaar, breekt af of gaat pluizen. Als je krullend haar nat maakt pluist het uiteraard niet, wel zodra het zonder de juiste haarstylingsproducten opdroogt.

Achterhaal eerst de oorzaak van pluizig haar

Zoals je hebt gelezen, is water één van de grootste veroorzakers van pluizig haar. In de kapsalon kijken wij eerst naar de basis, Welke shampoo of conditioner gebruik je? Welke stylingsproducten staan er in jouw kast? Hoe is de kwaliteit van het haar? Goed kijken naar de producten die je gebruikt, is de basis van de ontdekkingstocht.

Shampoo en conditioner dat naadloos aansluit op jouw haartype, is de fundering voor het haar. Net als in het geval van een huis. Als je bij de basis verkeerde keuzes maakt, stort je ‘fundering’ in. Wat veel mensen vergeten is dat de meeste haarstylingsproducten alcohol bevatten. Dit zorgt voor uitdroging van het haar. Voed het haar na het wassen eerst met een shampoo, en daarna met een conditioner. Een masker sluit de haarschubben niet, een conditioner wel.

Voor wie goedkoop uit wil zijn met voordeelverpakkingen haarverzorging van de detailhandel, kan van een koude kermis thuiskomen. Om een vergelijking te maken: professionele kappersproducten moeten 27% van de werkzame stoffen bevatten, een verzorgingsproduct van de detailhandel maar 2%. De werkzame stoffen zitten erin maar vele malen minder. Van een professioneel kappersproduct heb je minder nodig en ben je uiteindelijk goedkoper uit.

7 snelle tips tegen pluizig haar:

1. De juiste shampoo en conditioner
Wij gebruiken in de salon, en adviseren, de beste shampoo en conditioner die naadloos aansluit op jouw haartype. Elk haartype heeft een andere verzorging nodig. Voor krullen gebruiken wij bijvoorbeeld een andere shampoo en conditioner dan voor haar dat fijn en stijl is.

Laat je vooral niet verleiden door perfecte reclames voordat je de juiste verzorging aanschaft. Wat voor de één werkt, is in bijna alle gevallen niet geschikt voor een ander. Ieder haar is uniek, net als jij.

2. Ga regelmatig naar de kapper voor een knipbeurt
Dode haarpunten zorgt ervoor dat het haar droog en dof er uitziet. De uiteinden van haren zijn gespleten als gevolg van beschadiging door bijvoorbeeld een verkeerde verzorging, gebruik van hete stylingtools of chemische behandelingen zoals een haarkleuring. Blondering vernietigt de proteïnes en haalt pigmenten uit het haar.

Om klitten in het haar én een droge bedoening te voorkomen, raden wij aan om ons regelmatig te bezoeken voor een frisse knipbeurt. Heb je lang haar? Laat dan zeker 1x in de 10 weken je haar knippen. Als zijn het alleen maar de punten. Na het verwijderen van alles gespleten haarpunten, ziet je haar er weer vol, gezond en glanzend uit.

3. Schaf een zachte, satijnen kussensloop aan
Doordat een zachte, satijnen kussensloop een glad oppervlak heeft, ontstaat er tijdens het slapen minder wrijving van het haar met het kussen dan een kussensloop van katoen. Hierdoor heb je minder snel last van gespleten haarpunten, pluizig haar en blijft het vochtgehalte in het haar beter op peil.

Voor de beauty’s onder ons heeft een zachte, satijnen kussensloop ook voordelen voor de (gezichts)huid. Vooral voor de droge huid is het ideaal om verdere uitdroging te voorkomen. Ook als je irritaties of ontstekingen in het gezicht hebt, zorgt een satijnen kussensloop ervoor dat de huid niet verder irriteert.

4. Breng een haarstylingsproduct aan op nat haar
Waar geen haarstylingsproduct aanwezig is, gaat het haar pluizen. Vooral in het geval van krullend haar. Nat haar is kwetsbaar dus wees voorzichtig met het aanbrengen van het product. Kneed zachtjes, en met liefde, jouw gekozen product in het haar. Wil je jouw haar stylen met een föhn en/of hete stylingtool? Breng te allen tijde een hittebeschermend haarstylingsproduct aan, nooit vergeten!

Als jouw perfect gestylde haar door vochtig weer is gaan pluizen, is het niet aan te raden om bijvoorbeeld opnieuw een stijl- of krultang op je haar te zetten zonder beschermingsproduct. Binnen de kortste keren breekt je haar af en is een korte coupe de enige oplossing. Gebruik daarom altijd een versteviging zoals een beachspray, textuurcrème of (lichte) schuim.
Heb jij krullend haar en is het verzorgen hiervan voor jou een uitdaging? Lees in het blog ‘Krullend haar? Zo verzorg en maak je krullen als een expert’ (verbinden met blog) hoe je natuurlijk krullend haar het beste kunt verzorgen én zelf krullen maakt op een verantwoorde manier.

5. Met droog haar slapen
Wist jij dat nat haar nog tot één derde uit kan rekken? Nat haar is kwetsbaar en breekt snel af. De haarschubben staan open en het haar verliest vocht, met pluizig haar als gevolg. Met nat haar slapen is ook nadelig voor de hoofdhuid. De kans op het ontstaan van eczeem is vele malen hoger.

Droog daarom altijd je haar voordat je naar bed gaat. Maak de hoofdhuid zoveel mogelijk droog met een microvezel handdoek en breng een stylingsproduct dat hittebeschermend is aan voordat je het haar droog föhnt. Een extra tip: slaap altijd met los haar om beschadiging tegen te gaan.

6. Breng een haarolie of -serum aan in de haarpunten
Om pluizig haar en gespleten haarpunten te temmen, kun je een haarolie of -serum in de lengten punten aanbrengen. Vermijd de hoofdhuid voordat er een vettige look ontstaat. Beiden kun je op zowel droog als handdoekdroog haar aanbrengen.

Er zit wel een verschil tussen een haarolie en een -serum. Een haarolie voedt het haar van binnenuit doordat het in beschadigt haar trekt. Een haarserum legt alleen een laagje om het haar heen en beschermt het haar tegen invloeden van buitenaf. Beide producten kunnen wonderen verrichten tegen pluizig haar.

7. Nog steeds pluizig haar? Draag een hoofddeksel
Blijft jouw haar pluizig en is het dweilen met de kraan open, ondanks alle bovenstaande tips? Zoals wij altijd gekscherend zeggen: “doe een muts op je kop”. Je hebt wel eens van die dagen dat je meerdere keren naar buiten moet en om dan constant je haar opnieuw te stellen, vergt bakken vol energie.

Gelukkig zijn er, vooral tijdens de koude maanden, genoeg opties qua hoofddeksels. Kies een heerlijke, warme muts uit of kijk eens naar stijlvolle hoeden of petten. Vind je een hoofddeksel te warm op je hoofd? Steek je haar binnen een handomdraai op. In het blog ‘5x hair-updo om je haar simpel en snel op te steken’ leer je om 5 verschillende hair up-do’s te maken en lees je wat je daarvoor nodig hebt.

Extra tip: neem tips van influencers niet voor zoete koek aan!

Socialmedia, zoals TikTok, is onwijs populair onder jongeren. Zij zien een filmpje met tips die viraal gaat voorbijkomen en doen het na. Socialmedia is voor jongeren belangrijk maar vaak interesseert de gedeelde kennis hen niet. Zij nemen het al snel voor zoete koek aan.

Jonge influencers worden door bedrijven ingezet voor influencer-marketing, puur voor de verkoop. Jongeren zijn hier vatbaar voor en willen snel resultaat zien. Zij kunnen onzeker worden als het aangeboden resultaat niet wordt behaald. Dit tast het zelfbeeld aan.

Het is onwijs zonde als wij een frisse, jonge meid met lang haar moeten teleurstellen dat het haar moeten worden afgeknipt door veelvuldig gebruik van bijvoorbeeld een stijltang. Wees gewaarschuwd en laat je goed adviseren door de kapper. Wij hebben alle kennis in huis die je nodig hebt.

Kies voor een helende detoxbehandeling of schaf een warmteborstel van B.RUSH aan

Soms is (lang) beschadigd haar niet meer te redden en moeten wij de dode haarpunten afknippen. Dit doen wij direct op droog haar zodat je precies ziet wat er nodig is voor een gezond haar. Om beschadigd, pluizend haar effectief te behandelen, raden wij een detoxbehandeling aan.

Het haar valt direct mooier, droogt 50% sneller dan daarvoor en ziet er natuurlijk uit. Door een detoxbehandeling wordt het haar volledig schoongemaakt van siliconen, parabenen, schadelijke stoffen en chemicaliën. Het haar wordt opgevuld met proteïne of moisture wat het nodig heeft.

Als je op een verantwoorde manier je haar wil drogen, raden wij de warmteborstels van B.RUSH aan. Hierin zit olie dat direct het haar voedt en hydrateert. Hij blaast niet, wat pluizig haar voorkomt. Je hebt twee maten borstels, 30 mm en 40 mm. Met de 30 mm warmteborstel kun je prachtige krullen maken in lang haar, echt een aanrader!
Klik hier om een detoxbehandeling of frisse knipbeurt te boeken.

Pluizig haar? 7 snelle en effectieve tips tegen pluishaar

Pluizig haar, wat moet je ermee? Soms heb je al van alles geprobeerd maar je blijft met je handen in het haar zitten van wanhoop. In dit blog lees je wat de oorzaken zijn van pluizig haar, tips die je zelf kunt toepassen en geven wij dé oplossing tegen jouw pluishaar.

Waarom is mijn haar pluizig?

Pluizend haar wordt bijna altijd veroorzaakt doordat het haar een vochttekort heeft of beschadigd is. Het haar springt alle kanten op, behalve in de vorm die jij wil. Het maakt niet uit of je krullend of stijl haar hebt. Eén van de grootste veroorzakers van pluizig haar is water. De pH-waarde van ons drinkwater ligt hoger dan 7 waardoor het haar open gaat staan.

Niet alleen de hoge pH-waarde is schadelijk voor het haar, ook alle bestanddelen die in het water zitten zoals milieuverontreiniging. Wanneer haar nat is, gaan de haarschubben openstaan. Het haar is dan kwetsbaar, breekt af of gaat pluizen. Als je krullend haar nat maakt pluist het uiteraard niet, wel zodra het zonder de juiste haarstylingsproducten opdroogt.

Achterhaal eerst de oorzaak van pluizig haar

Zoals je hebt gelezen, is water één van de grootste veroorzakers van pluizig haar. In de kapsalon kijken wij eerst naar de basis, Welke shampoo of conditioner gebruik je? Welke stylingsproducten staan er in jouw kast? Hoe is de kwaliteit van het haar? Goed kijken naar de producten die je gebruikt, is de basis van de ontdekkingstocht.

Shampoo en conditioner dat naadloos aansluit op jouw haartype, is de fundering voor het haar. Net als in het geval van een huis. Als je bij de basis verkeerde keuzes maakt, stort je ‘fundering’ in. Wat veel mensen vergeten is dat de meeste haarstylingsproducten alcohol bevatten. Dit zorgt voor uitdroging van het haar. Voed het haar na het wassen eerst met een shampoo, en daarna met een conditioner. Een masker sluit de haarschubben niet, een conditioner wel.

Voor wie goedkoop uit wil zijn met voordeelverpakkingen haarverzorging van de detailhandel, kan van een koude kermis thuiskomen. Om een vergelijking te maken: professionele kappersproducten moeten 27% van de werkzame stoffen bevatten, een verzorgingsproduct van de detailhandel maar 2%. De werkzame stoffen zitten erin maar vele malen minder. Van een professioneel kappersproduct heb je minder nodig en ben je uiteindelijk goedkoper uit.

7 snelle tips tegen pluizig haar:

1. De juiste shampoo en conditioner
Wij gebruiken in de salon, en adviseren, de beste shampoo en conditioner die naadloos aansluit op jouw haartype. Elk haartype heeft een andere verzorging nodig. Voor krullen gebruiken wij bijvoorbeeld een andere shampoo en conditioner dan voor haar dat fijn en stijl is.

Laat je vooral niet verleiden door perfecte reclames voordat je de juiste verzorging aanschaft. Wat voor de één werkt, is in bijna alle gevallen niet geschikt voor een ander. Ieder haar is uniek, net als jij.

2. Ga regelmatig naar de kapper voor een knipbeurt
Dode haarpunten zorgt ervoor dat het haar droog en dof er uitziet. De uiteinden van haren zijn gespleten als gevolg van beschadiging door bijvoorbeeld een verkeerde verzorging, gebruik van hete stylingtools of chemische behandelingen zoals een haarkleuring. Blondering vernietigt de proteïnes en haalt pigmenten uit het haar.

Om klitten in het haar én een droge bedoening te voorkomen, raden wij aan om ons regelmatig te bezoeken voor een frisse knipbeurt. Heb je lang haar? Laat dan zeker 1x in de 10 weken je haar knippen. Als zijn het alleen maar de punten. Na het verwijderen van alles gespleten haarpunten, ziet je haar er weer vol, gezond en glanzend uit.

3. Schaf een zachte, satijnen kussensloop aan
Doordat een zachte, satijnen kussensloop een glad oppervlak heeft, ontstaat er tijdens het slapen minder wrijving van het haar met het kussen dan een kussensloop van katoen. Hierdoor heb je minder snel last van gespleten haarpunten, pluizig haar en blijft het vochtgehalte in het haar beter op peil.

Voor de beauty’s onder ons heeft een zachte, satijnen kussensloop ook voordelen voor de (gezichts)huid. Vooral voor de droge huid is het ideaal om verdere uitdroging te voorkomen. Ook als je irritaties of ontstekingen in het gezicht hebt, zorgt een satijnen kussensloop ervoor dat de huid niet verder irriteert.

4. Breng een haarstylingsproduct aan op nat haar
Waar geen haarstylingsproduct aanwezig is, gaat het haar pluizen. Vooral in het geval van krullend haar. Nat haar is kwetsbaar dus wees voorzichtig met het aanbrengen van het product. Kneed zachtjes, en met liefde, jouw gekozen product in het haar. Wil je jouw haar stylen met een föhn en/of hete stylingtool? Breng te allen tijde een hittebeschermend haarstylingsproduct aan, nooit vergeten!

Als jouw perfect gestylde haar door vochtig weer is gaan pluizen, is het niet aan te raden om bijvoorbeeld opnieuw een stijl- of krultang op je haar te zetten zonder beschermingsproduct. Binnen de kortste keren breekt je haar af en is een korte coupe de enige oplossing. Gebruik daarom altijd een versteviging zoals een beachspray, textuurcrème of (lichte) schuim.
Heb jij krullend haar en is het verzorgen hiervan voor jou een uitdaging? Lees in het blog ‘Krullend haar? Zo verzorg en maak je krullen als een expert’ (verbinden met blog) hoe je natuurlijk krullend haar het beste kunt verzorgen én zelf krullen maakt op een verantwoorde manier.

5. Met droog haar slapen
Wist jij dat nat haar nog tot één derde uit kan rekken? Nat haar is kwetsbaar en breekt snel af. De haarschubben staan open en het haar verliest vocht, met pluizig haar als gevolg. Met nat haar slapen is ook nadelig voor de hoofdhuid. De kans op het ontstaan van eczeem is vele malen hoger.

Droog daarom altijd je haar voordat je naar bed gaat. Maak de hoofdhuid zoveel mogelijk droog met een microvezel handdoek en breng een stylingsproduct dat hittebeschermend is aan voordat je het haar droog föhnt. Een extra tip: slaap altijd met los haar om beschadiging tegen te gaan.

6. Breng een haarolie of -serum aan in de haarpunten
Om pluizig haar en gespleten haarpunten te temmen, kun je een haarolie of -serum in de lengten punten aanbrengen. Vermijd de hoofdhuid voordat er een vettige look ontstaat. Beiden kun je op zowel droog als handdoekdroog haar aanbrengen.

Er zit wel een verschil tussen een haarolie en een -serum. Een haarolie voedt het haar van binnenuit doordat het in beschadigt haar trekt. Een haarserum legt alleen een laagje om het haar heen en beschermt het haar tegen invloeden van buitenaf. Beide producten kunnen wonderen verrichten tegen pluizig haar.

7. Nog steeds pluizig haar? Draag een hoofddeksel
Blijft jouw haar pluizig en is het dweilen met de kraan open, ondanks alle bovenstaande tips? Zoals wij altijd gekscherend zeggen: “doe een muts op je kop”. Je hebt wel eens van die dagen dat je meerdere keren naar buiten moet en om dan constant je haar opnieuw te stellen, vergt bakken vol energie.

Gelukkig zijn er, vooral tijdens de koude maanden, genoeg opties qua hoofddeksels. Kies een heerlijke, warme muts uit of kijk eens naar stijlvolle hoeden of petten. Vind je een hoofddeksel te warm op je hoofd? Steek je haar binnen een handomdraai op. In het blog ‘5x hair-updo om je haar simpel en snel op te steken’ leer je om 5 verschillende hair up-do’s te maken en lees je wat je daarvoor nodig hebt.

Extra tip: neem tips van influencers niet voor zoete koek aan!

Socialmedia, zoals TikTok, is onwijs populair onder jongeren. Zij zien een filmpje met tips die viraal gaat voorbijkomen en doen het na. Socialmedia is voor jongeren belangrijk maar vaak interesseert de gedeelde kennis hen niet. Zij nemen het al snel voor zoete koek aan.

Jonge influencers worden door bedrijven ingezet voor influencer-marketing, puur voor de verkoop. Jongeren zijn hier vatbaar voor en willen snel resultaat zien. Zij kunnen onzeker worden als het aangeboden resultaat niet wordt behaald. Dit tast het zelfbeeld aan.

Het is onwijs zonde als wij een frisse, jonge meid met lang haar moeten teleurstellen dat het haar moeten worden afgeknipt door veelvuldig gebruik van bijvoorbeeld een stijltang. Wees gewaarschuwd en laat je goed adviseren door de kapper. Wij hebben alle kennis in huis die je nodig hebt.

Kies voor een helende detoxbehandeling of schaf een warmteborstel van B.RUSH aan

Soms is (lang) beschadigd haar niet meer te redden en moeten wij de dode haarpunten afknippen. Dit doen wij direct op droog haar zodat je precies ziet wat er nodig is voor een gezond haar. Om beschadigd, pluizend haar effectief te behandelen, raden wij een detoxbehandeling aan.

Het haar valt direct mooier, droogt 50% sneller dan daarvoor en ziet er natuurlijk uit. Door een detoxbehandeling wordt het haar volledig schoongemaakt van siliconen, parabenen, schadelijke stoffen en chemicaliën. Het haar wordt opgevuld met proteïne of moisture wat het nodig heeft.

Als je op een verantwoorde manier je haar wil drogen, raden wij de warmteborstels van B.RUSH aan. Hierin zit olie dat direct het haar voedt en hydrateert. Hij blaast niet, wat pluizig haar voorkomt. Je hebt twee maten borstels, 30 mm en 40 mm. Met de 30 mm warmteborstel kun je prachtige krullen maken in lang haar, echt een aanrader!
Klik hier om een detoxbehandeling of frisse knipbeurt te boeken.